loader image
Επιλογή Σελίδας

KOSTAL PLENTICORE+ G3 – Αναβαθμισμένο και καλύτερο από ποτέ!!!

Απρ 18, 2024

Η 3η γενιά PLENTICORE (PLENTICORE+ G3) σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πάντα τη σωστή συσκευή στη διάθεσή σας και ακριβώς την ποσότητα ισχύος που χρειάζεστε.

Η KOSTAL, Γερμανική εταιρεία με κληρονομιά πάνω από 100 χρόνια στην ηλεκτρική μηχανική και ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα των φωτοβολταϊκών, σας παρουσιάζει το πιο πρόσφατο της δημιούργημα, τον νέο/αναβαθμισμένο Plenticore+ G3. Με αυτό το μετατροπέα, η KOSTAL επαναπροσδιορίζει τη μετατροπή ηλιακής ενέργειας για τη μέγιστη απόδοση, αξιοπιστία και περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αποδεικνύει τη δέσμευσή της για ιδανικές ενεργειακές λύσεις, με χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν.

Ο PLENTICORE plus G3 ξεχωρίζει γιατί μπορεί να λειτουργήσει πλέον ως:

  • Κλασικός ηλιακός αντιστροφέας
  • Υβριδικός αντιστροφέας
  • Αντιστροφέας-συσσωρευτής ενέργειας

Ως ηλιακός αντιστροφέας, μετατρέπει πολύ αποτελεσματικά τη φωτοβολταϊκή ενέργεια και τη διαθέτει αξιόπιστα σε όλους τους καταναλωτές. Ως υβριδικός αντιστροφέας και αντιστροφέας-συσσωρευτής ενέργειας, μπορεί επίσης να αποθηκεύσει προσωρινά την ιδιοπαραγόμενη φωτοβολταϊκή ενέργεια σε έναν συνδεδεμένο συσσωρευτή. Και σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας ρεύματος, η Φ/Β εγκατάσταση δεν σταματάει να λειτουργεί καθώς, χάρη στη λειτουργία εφεδρικού ρεύματος, μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτεί το νοικοκυριό με ρεύμα και στις τρεις φάσεις.

Μοναδικό χαρακτηριστικό του PLENTICORE+ G3 είναι η καινοτόμος δυνατότητα κλιμάκωσης του, η οποία επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης του αντιστροφέα κατά δύο επίπεδα ισχύος ανά μέγεθος.

  • PLENTICORE+ G3 S τα επίπεδα ισχύος είναι 4.0kW / 5.5kW / 7.0kW.
  • PLENTICORE+ G3 M τα επίπεδα ισχύος είναι 8.5kW / 10.0kW / 12.5kW.
  • PLENTICORE+ G3 L τα επίπεδα ισχύος είναι 15.0kW / 17.5kW / 20.0kW.

Με αυτό τον τρόπο, απλοποιούνται σημαντικά οι διαδικασίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση ενός Φ/Β συστήματος, από τον έμπορο λιανικής και τον εγκαταστάτη έως τον τελικό πελάτη. Με άλλα λόγια, το PLENTICORE+ G3 καλύπτει πάντα στις τρέχουσες απαιτήσεις ισχύος, είτε κατά την αρχική εγκατάσταση είτε αργότερα χωρίς να προκύπτει ανάγκη αντικατάστασης της μονάδας ή αγοράς νέας. Το γεγονός αυτό το καθιστά μια έξυπνη, βιώσιμη και ευέλικτη λύση. Ο PLENTICORE τρίτης γενιάς προσφέρει επομένως μια ενιαία λύση πολλαπλών εφαρμογών για ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις. Χάρη στο ευρύ φάσμα MPP, ο αντιστροφέας της KOSTAL αποτελεί πάντα την καλύτερη επιλογή για νέα συστήματα, αλλά και για την αναβάθμιση υφιστάμενων συστημάτων.

 

Εξαιρετική επιλογή για τη λειτουργία συσσωρευτών

Ο PLENTICORE+ G3 μπορεί να εγκατασταθεί ως υβριδικός αντιστροφέας ή αντιστροφέας-συσσωρευτής ενέργειας για νέα συστήματα ή για αναβάθμιση υφιστάμενων συστημάτων. Για τον σκοπό αυτό, η τρίτη είσοδος DC χρησιμεύει για τη σύνδεση ενός συσσωρευτή υψηλής τάσης. Είναι συμβατός με ευρύ φάσμα κατασκευαστών συσσωρευτών. Πολλοί συσσωρευτές ενέργειας έχουν αρθρωτό σχεδιασμό και προσφέρουν διαφορετικές επιλογές και πλεονεκτήματα. Χάρη στη σύζευξη DC του συσσωρευτή σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία υψηλής τάσης, οι τυχόν απώλειες μετατροπής με τον PLENTICORE είναι πολύ χαμηλές. Η KOSTAL αποδεικνύει συνεχώς τις εξαιρετικές επιδόσεις των συστημάτων της, συμμετέχοντας στον έλεγχο συστημάτων αποθήκευσης που διενεργεί η HTW Berlin.

 

Τώρα και με λειτουργία εφεδρικού ρεύματος

Η τρίτη γενιά του PLENTICORE διαθέτει επίσης λειτουργία εφεδρικού ρεύματος. Σε συνδυασμό με τον διακόπτη KOSTAL BackUp Switch και τον συνδεδεμένο συσσωρευτή, η τροφοδοσία του συστήματος εξασφαλίζεται σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ανεξάρτητα από το δίκτυο. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ο διακόπτης KOSTAL BackUp Switch μεταβαίνει χειροκίνητα σε λειτουργία εφεδρικού ρεύματος. Πλέον η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από το ίδιο το Φ/Β σύστημα του πελάτη ή από τον συνδεδεμένο συσσωρευτή.

 

Μεγαλύτερη ασφάλεια και ικανοποίηση μακροπρόθεσμα

Ο PLENTICORE+ G3 είναι πλήρως εξοπλισμένος για όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις των Φ/Β συστημάτων. Αυτό ισχύει και για όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του γερμανικής κατασκευής αντιστροφέα μας. Το στοιχείο αυτό εξασφαλίζεται από την ενσωματωμένη προστασία από υπέρταση DC (τύπου 2) στον PLENTICORE. Προαιρετικά, η προστασία μπορεί απλά να εισαχθεί στον PLENTICORE ως πρόσθετη μονάδα. Για την προστασία από επαγόμενες υπερτάσεις που μπορεί να προκύψουν από την πλευρά του Φ/Β πλαισίου, η προστασία από υπέρταση DC παρέχει το απαραίτητο επίπεδο ασφάλειας. Σε περίπτωση πλήγματος από κεραυνό, για παράδειγμα, η προστασία από υπέρταση DC ενεργοποιείται. Ο PLENTICORE αναφέρει αυτόματα το σφάλμα στην πύλη KOSTAL Solar Portal. Η προστασία από υπέρταση DC μπορεί στη συνέχεια να αντικατασταθεί και να αναβαθμιστεί ανά πάσα στιγμή.

 

Τομεακή ενοποίηση με την KOSTAL

Ο PLENTICORE+ G3 είναι ο σύγχρονος αντιστροφέας που εξασφαλίζει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των υφιστάμενων και μελλοντικών Φ/Β συστημάτων. Η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται για τη λειτουργία και τον έξυπνο έλεγχο καταναλωτών υψηλής ισχύος. Τέτοιες συσκευές είναι wallboxes, κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας ή θερμαντικά σώματα. Επιπλέον, διαθέτει 2 θύρες LAN, μια ενσωματωμένη διεπαφή WLAN και 4 ψηφιακές εξόδους στον βασικό εξοπλισμό του. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η σύνδεση και ο έξυπνος έλεγχος των καταναλωτών του Φ/Β συστήματος. Άλλες ψηφιακές διεπαφές, όπως το Modbus TCP και το SG Ready, συμβάλουν στη περαιτέρω ενοποίηση πρόσθετων καταναλωτών.

 

Παρακολούθηση όπου κι αν βρίσκεστε

Η εποπτεία διατίθεται επίσης δωρεάν για τον PLENTICORE+ τρίτης γενιάς μέσω της πύλης KOSTAL Solar Portal και της εφαρμογής KOSTAL Solar App. Η λειτουργία εποπτείας της KOSTAL εμφανίζει όλες τις ροές ενέργειας με σαφή και απλό τρόπο. Έτσι ο χρήστης μπορεί να ελέγχει γρήγορα την παραγωγή και την κατανάλωση και να διαβάζει τα ποσοστά ιδιοκατανάλωσης και αυτονομίας στη στιγμή. Με αυτό το τρόπο έχετε τον πλήρη έλεγχο και την άμεση εποπτεία της Φ/Β σας εγκατάστασης εύκολα, αξιόπιστα και δωρεάν όλο το εικοσιτετράωρο, ανεξάρτητα από που βρισκόσαστε.

 

Απλή εγκατάσταση και ενεργοποίηση

Χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό και τις μικρές διαστάσεις του (57cm ύψος / 24cm βάθος / 41cm πλάτος), ο PLENTICORE+ G3 προσφέρει ευελιξία ακόμη και σε στενούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση του, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της οθόνης της συσκευής PLENTICORE και ενός smartphone. Ο οδηγός εγκατάστασης σάς καθοδηγεί βήμα-βήμα στη διαμόρφωση της συσκευής. Με τον PLENTICORE, τα Φ/Β στοιχεία συνδέονται γρήγορα και με ασφάλεια στο ξεχωριστό διαμέρισμα ακροδεκτών μέσω του τμήματος των ηλεκτρονικών ισχύος με προστασία περιβλήματος. Διαθέτει επίσης ακροδέκτες push-in για εξοικονόμηση χρόνου κατά την καλωδίωση. Και με τη λειτουργία AutoUpdate, ο αντιστροφέας PLENTICORE λειτουργεί πάντα με το τελευταίο διαθέσιμο λογισμικό για τις καλύτερες επιδόσεις και τη βέλτιστη λειτουργικότητα.

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Γραφτείτε στο newsletter μας:

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις δραστηριότητές μας καθώς και για νέα προϊόντα!