loader image
Επιλογή Σελίδας

Ηλεκτροκίνηση και Ελλάδα – Είναι μία αξιόπιστη και συμφέρουσα επένδυση;

Οκτ 4, 2023

Σύμφωνα με την Sungrow είναι!!!

Το παρόν και το μέλλον της Ηλεκτροκίνησης (E-Mobility)

Είναι γεγονός πως η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και γενικότερα η επένδυση στην ηλεκτροκίνηση τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει μεγάλη άνθιση πανευρωπαϊκά και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Την τάση αυτή επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί, αφού τον Ιούνιο του 2023 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα κατέλαβαν σχεδόν το 10% της αγοράς, όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2019 ήταν μόλις στο 0.5%.

Όσο για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, μόνο αισιόδοξες μπορούν να είναι οι προβλέψεις. Το γεγονός αυτό προκύπτει από τη συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ορίζει πως από το 2035 μόνο τα οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, θα μπορούν να κυκλοφορούν στην ΕΕ. Στην Ελλάδα αντίστοιχα, έχει τεθεί ο στόχος ένα στα τρία καινούρια αυτοκίνητα, να είναι ηλεκτρικό μέχρι το 2030.

Οι προκλήσεις και πως θα ξεπεραστούν

Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι κατά πόσο υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόροι και υποδομές για την μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Προκλήσεις όπως οι διαταραχές της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, η έλλειψη τσιπ ημιαγωγών και οι αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών όπως μπαταριών ιόντων λιθίου, έχουν δημιουργήσει σημαντικά εμπόδια.

Ο κ. Χρήστος Τσέγκης, απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του ΕΜΠ και Senior Business Development Manager στη Sungrow είναι αισιόδοξος.  Συγκεκριμένα πιστεύει πως το κίνημα της ηλεκτροκίνησης παραμένει ανθεκτικό, αντλώντας δύναμη μεταξύ άλλων από τα κίνητρα και τους κανονισμούς που υποστηρίζονται από την πρωτοβουλία για εναλλακτικά καύσιμα (AFIR), το σχέδιο της ΕΕ (fit-for-55) που προβλέπει μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων τουλάχιστον κατά 55% έως το 2030 και από το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες/κανονισμούς σηματοδοτείται μία δέσμευση για βιωσιμότητα ενώ ορίζεται ταυτόχρονα και ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Ευρώπη σχετικά με το θέμα της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης ειδικότερα.

Ηλεκτροκίνηση και Sungrow

Με γνώμονα λοιπόν το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται καθώς και τις αισιόδοξες ενδείξεις που παρατηρούνται, η Sangrow στοχεύει στο να επαναπροσδιορίσει το τοπίο και στις υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, με πρωτοποριακά προϊόντα που συνδυάζουν τη βιομηχανικού επιπέδου ποιότητα, με την ευχρηστία. Με πείρα μεγαλύτερη των 26 χρόνων, επενδύει στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας σύγχρονα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Με μια μεγάλη γκάμα φορτιστών από 7kW AC έως 180kW DC, καλύπτει διαφορετικά σενάρια (από οικιακές έως δημόσιες ανάγκες φόρτισης).
Οι ηλεκτρικοί φορτιστές οχήματος της Sungrow διακρίνονται από μια σειρά πλεονεκτημάτων όπως:

  • Εύκολη εγκατάσταση και έξυπνη εξισορρόπηση φορτίου.
  • Συμβατότητα με τα πρωτόκολλα OCPP 2.0.1.
  • Plug & Charge λογική λειτουργίας (ISO15118).
  • Πατενταρισμένη τεχνολογία ψύξης.
  • Συμβατότητα με φωτοβολταϊκά συστήματα.
  • Συνδεσιμότητα μέσω 4G, Wi-Fi και Ethernet.
  • Εγγύηση 3 ετών κ.α.

Επιπλέον, Η Sungrow επιδιώκοντας να αντιμετωπίσει και τις απαιτήσεις της αγοράς, έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες που στοχεύουν στη διευκόλυνση της ατομικής χρέωσης για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Τσέγκη, η διαχείριση του φορτίου μεταξύ διαφορετικών ομάδων σταθμών φόρτισης και η απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε συστήματα διαχείρισης ενέργειας, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Sungrow πιστεύει και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μεταμόρφωσης του τοπίου της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ελλάδα, παρέχοντας μια απροβλημάτιστη εμπειρία για τον χρήστη και καθιστώντας τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεσματική, βιώσιμη και επωφελή τόσο για τους χρήστες όσο και για το περιβάλλον.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Γραφτείτε στο newsletter μας:

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις δραστηριότητές μας καθώς και για νέα προϊόντα!