nanodomi
English version  Ελληνική έκδοση
isoΥπηρεσίες Ενεργειακής Διαχείρισης και Αναβάθμισης

Η NanoDomi, μια εταιρία με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανέπτυξε πακέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών προσφέροντας υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης & αναβάθμισης.

Η ορθή Ενεργειακή Διαχείριση μπορεί να προσφέρει σε επιχειρήσεις μειώσεις έως και 50% στα κόστη ενέργειας, μειώνοντας τα ανελαστικά έξοδα της επιχείρησης.
Οποιαδήποτε ενεργειακή εξοικονόμηση επιτευχθεί αντιστοιχεί σε κέρδος, το οποίο για να επιτευχθεί θα απαιτούσε πολλαπλάσιο τζίρο.Η Ενεργειακή Διαχείριση, καθώς το κόστος ενέργειας συνεχώς αυξάνεται, αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ώστε η επιχείρησή σας να ελαττώσει το παθητικό και να εξυγιανθεί ενεργειακά & οικονομικά.

Η NanoDomi και οι εξειδικευμένοι ενεργειακοί μηχανικοί της, αλλά και το δίκτυο εξωτερικών συνεργατών της, έχουν την εμπειρία να αποτελέσουν τον ιδανικό συνεργάτη σας, ο Energy Manager της επιχείρησής σας.

Για την ορθή ενεργειακή διαχείριση και μέτρηση ενέργειας η NanoDomi προτείνει και χρησιμοποιεί την προηγμένη και end-to-end λύση της MEAZON.

  Στη συνέχεια παρουσιάζονται κάποια από τα έργα σε όλη την Ελλάδα 

Εγκατάσταση στα γραφεία της NanoDomi

Μέτρηση των γενικών παροχών καθώς και καταναλώσεων μονοφασικών συσκευών με χρήση 5 τεμ. Advanced Web Plug. Μετρήθηκαν το κλιματιστικό και οι θέσεις εργασίας πριν το πολύπριζο (pc, τηλέφωνο, εκτυπωτής).
Παρατηρήθηκε αλόγιστη χρήση του κλιμαστικού και μίας θέσης εργασίας, καθώς και η ανάγκη αντικατάστασης του φωτισμού με LED
Αναπτύχθηκαν ενεργειακές πολιτικές εξοικονόμησης

Στοιχεία εγκατάστασης: 2 τεμ. DinRail MEAZON bizy
5 τεμ. MEAZON bizy WebPlug


Εγκατάσταση σε νοσοκομείο
  • Η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ εμπιστεύτηκε το σύστημα καταγραφής ΜΕΑΖΟΝ και εγκατέστησε 4 τεμ. DinRail basic για την μέτρηση των καταναλώσεων των κεντρικών ψυκτικών μονάδων του νοσοκομείου.
Στοιχεία εγκατάστασης:

4 τεμ. DinRail basic MEAZON bizyΕγκατάσταση σε γήπεδο μπασκετ
Η εγκατάσταση του συστήματος ΜΕΑΖΟΝ, από την ερευνητική ομάδα της ΜΕΑΖΟΝ, ανέδειξε το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης από το κυλικείο, που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλισκόμενης ενέργειας.
Στοιχεία εγκατάστασης: DinRail basic MEAZON bizy


Εγκατάσταση σε πολυτελή μονοκατοικία
Mέτρηση της κεντρικής παροχής και των πλέον ενεργοβόρων καταναλώσεων (πισίνα, φώτα κήπου, γραμμή πλυντηρίων-στεγνωτηρίου, υποπίνακας ορόφων). Με τη σύγκριση των μετρήσεων διαπιστώθηκε η ανάγκη αλλαγής του χρονοπρογραμματισμού της κατανάλωσης της πισίνας και η ύπαρξη ενεργοβόρου φορτίου (boiler) ο θερμοστάτης του οποίου δεν ήταν ρυθμισμένος. Συγκρίνοντας την μέση ημερήσια κατανάλωση πριν τις επεμβάσεις και μετά τις επεμβάσεις είχαμε μείωση 45%.
Στοιχεία εγκατάστασης: 6 DinRail basic MEAZON bizy


Εγκατάσταση σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών
Εγκατάσταση 5 τριφασικών DINRAIL με ενσωματωμένο modem για την μέτρηση βασικών καταναλώσεων φωτισμού, γεώτρησης, βιολογικού, πισίνας και συστήματος ποτίσματος. Αναδείχθηκε η υπερκατανάλωση του συστήματος αυτοματισμού της γεώτρησης και επιτεύχθηκε άμεσα μείωση 35% στους λογαριασμούς του ρεύματος.
Στοιχεία εγκατάστασης: 5 DinRail basic MEAZON bizy GPRS


Εγκατάσταση σε διπλοκατοικία
Για την μείωση του κόστους ενέργειας, εγκαταστάθηκε αντλία θερμότητας για ζεστό νερό χρήσης, καθώς το ακίνητο χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για την κάλυψη των αναγκών ζεστού νερού χρήσης.
Από την παρακολούθηση των ενεργειακών καταναλώσεων με χρήση 2 τεμ. DinRail basic στους γενικούς των δύο ορόφων, παρατηρήθηκε ανομοιόμορφη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στον ένα όροφο.
Με χρήση 3 τεμ. Advanced Web Plug παρατηρήθηκε και μετρήθηκε αλόγιστη χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών.
Σε διάρκεια ενός έτους, μέσω των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και την εξορθολόγιση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει επιτευχθεί >30% μείωση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Στοιχεία εγκατάστασης:

2 τεμ. DinRail MEAZON bizy
3 τεμ. MEAZON bizy WebPlugΕγκατάσταση κατάστημα λιανικής
Μέτρηση κεντρικής παροχής, παροχών υποπινάκων ορόφων, κεντρικού κλιματισμού, ανελκυστήρα. Δυνατότητα συγκρίσεων των διαφορετικών ειδών φωτισμού ανά όροφο και λήψης τεκμηριωμένης απόφασης για μελλοντικές επενδύσεις φωτισμού, δυνατότητα ορθής κοστολόγησης εξόδων ηλεκτρισμού ανά ταμείο.
Στοιχεία εγκατάστασης: 2 τεμ. DinRail MEAZON bizy GPRS


Εγκατάσταση σε διαμέρισμα
Mέτρηση της κεντρικής παροχής, του θερμοσίφωνα και της γραμμής του κλιματιστικού.
Δυνατότητα ανάλυσης των κύριων καταναλώσεων και ακριβούς υπολογισμού των οικονομικών ωφελειών που θα είχε η αντικατάσταση του κλιματιστικού με νέο.
Στοιχεία εγκατάστασης: 3 τεμ. DinRail MEAZON bizy


Εγκατάσταση σε γραφεία επιχείρησης
Mέτρηση της κεντρικής παροχής και της γραμμής της κουζίνας (χρήση 2 DINRAIL) σε συνδυασμό με webplugs για την μέτρηση των καταναλώσεων των κλιματιστικών και των θέσεων εργασίας. Αναδείχθηκε αμέσως το πρόβλημα ότι κλιματιστικά και υπολογιστές έμεναν ανοιχτοί μερικές φορές όλη την νύχτα! Αναπτύχθηκαν ενεργειακές πολιτικές και έγινε εκπαίδευση του προσωπικού σε σωστή ενεργειακή συμπεριφορά.
Στοιχεία εγκατάστασης: 3 τεμ. DinRail MEAZON bizy


Εγκατάσταση σε ξενοδοχείο

Στα πλαίσα των υπηρεσιών energy managment o πιστοποιημένος συνεργάτης δρ. Αθ. Ζαχαρός εγκατέστησε στο ξενοδοχείο Ostria σύστημα καταγραφής ΜΕΑΖΟΝ με συνδυασμό 4 τεμ. DinRail basic και 3 τεμ. Advanced Web Plug που μετρούν τις κύριες καταναλώσεις του βιολογικού, του Restaurant, της κουζίνας, και του γενικού του πίνακα της Reception, καθώς και μεμονωμένα σημεία κατανάλωσης όπως ψυγεία και AC.

Ο Δρ. Ζαχαρός δραστηριοποιείται στην Άνδρο και τις κυκλάδες παρέχοντας υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης.

Στοιχεία εγκατάστασης: 4 τεμ. DinRail basic και
3 τεμ. Advanced Web Plug


Εγκατάσταση σε ξενοδοχείο
Στα πλαίσα των υπηρεσιών energy managment o πιστοποιημένος συνεργάτης δρ. Αθ. Ζαχαρός εγκατέστησε στο ξενοδοχείο PERRAKIS, σύστημα καταγραφής ΜΕΑΖΟΝ με συνδυασμό 5 τεμ. DinRail basic και 3 τεμ. Advanced Web Plug που μετρούν τις κύριες καταναλώσεις των γενικών πινάκων, της αντλίας θερμότητας για ζεστό νερό καθώς και μεμονωμένα σημεία κατανάλωσης όπως ψυγεία και AC
Στοιχεία εγκατάστασης: 5 τεμ. DinRail basic
3 τεμ. Advanced Web Plug


Εγκατάσταση σε γραφεία μικρής επιχείρησης
Πραγματοποιήθεκε μέτρηση της κεντρικής παροχής με DinRail basic καθώς και οι καταναλώσεις του κλιματιστικού, printer και ψυγείου με χρήση 3 τεμ. Advanced Web Plug.
Προτάθηκε η άμεση αντικατάσταση του κλιματιστικού με νέο, καθώς είχε πολύ υψηλή ηλεκτρική κατανάλωση.
Η εγκατάσταση έγινε από τον πιστοποιημένο συνεργάτη Αθ. Ζαχαρό.
Στοιχεία εγκατάστασης: 3 τεμ. Advanced Web Plug
1 tem. DinRail basic


Εγκατάσταση σε εκπαιδευτήρια

Στα πλαίσα των υπηρεσιών energy managment o πιστοποιημένος συνεργάτης Γ. Βασιλόπουλος εγκατέστησε σε κτίριο εκπαιδευτηρίου σύστημα καταγραφής ΜΕΑΖΟΝ με συνδυασμό 5 τεμ. DinRail basic και 1 τεμ. Advanced Web Plug που μετρούν τις κύριες καταναλώσεις του φωτισμού, των γενικών των ορόφων, της γραμματίας και ενός ψυκτικού μηχανήματος νερού

Η Εcologic Energy δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα.

Στοιχεία εγκατάστασης:

5 τεμ. DinRail basic
1 τεμ. Advanced Web PlugΕγκατάσταση σε αυτόνομο Φ/Β

τα πλαίσα των υπηρεσιών του inverter που κατασκευάζει η ELFON S.A., πιστοποιημένος συνεργάτης εγκατέστησε σε πιλοτική αυτόνομη εγκατάσταση το σύστημα καταγραφής ΜΕΑΖΟΝ με συνδυασμό 2 τεμ. DinRail basic και 3 τεμ. Advanced Web Plug που μετρούν γενικές καταναλώσεις, και έχουν την δυνατότητα τηλεχειρισμού μέσω του MEAZON cloud.

Η ELFON S.A. κατασκευάζει τον Intelligent Power Manager, έναν έξυπνο inverter για διασυνδεδεμένα και αυτόνομα Φ/Β συστήματα.

Στοιχεία εγκατάστασης: 2 τεμ. DinRail basic
3 τεμ. Advanced Web Plug


Εγκατάσταση στην Olympic Engineering & Consulting

O πιστοποιημένος συνεργάτης Ζώης Σιδηροκαστρίτης εγκατέστησε στα γραφεία της επιχείρησής του 1 τεμ. DinRail basic για την μέτρηση της κατανάλωσης του γενικού πίνακα.
Η εγκατάσταση θα λειτουργήσει ως σημείο εκπαίδευσης για το προσωπικό της επιχείρησης Olympic Engineering & Consulting καθώς και ως έκθεμα.

Η Olympic Engineering & Consulting δραστηριοποιείται στο Πύργο Ηλείας.

Στοιχεία εγκατάστασης: 1 τεμ. DinRail basic


Εγκατάσταση σε κατάστημα Vodafone
Στα πλαίσα των υπηρεσιών energy managment o πιστοποιημένος συνεργάτης Γ. Κραββαρίτης εγκατέστησε σε κατάστημα λιανικής Vodafone 3 τεμ. Advanced Web Plug που μετρούν τις βασικές καταναλώσεις στις παροχές κλιματιστικού, ταμπέλας φωτισμού και ψυγείου με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου on/off.
Στοιχεία εγκατάστασης: 3 τεμ. Advanced Web Plug


...
100% Χρηματοδότηση
Διαχείριση Ενέργειας

Έλεγχος
ONLINE Παρακολούθηση
NANODOMI PORTAL

Τα νέα μας
Βελτιστοποιητές απόδοσης ΦΒ συστημάτων Tigo από την NanoDomi περισσότερα...

H NanoDomi στην έκθεση Building Green - DOMOTEC 2017περισσότερα...

Ημερίδα: NET METERING – Αυτοπαραγωγή Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά και Εξοικονόμηση στο Building Green Open Space 2017 περισσότερα...

Στρατηγική συμφωνία NanoDomi - KOSTALπερισσότερα...

4 Βήματα για Δωρεάν Ρεύμα & Θέρμανση - On line Υπολογιστής - ρηματοδότηση έως 100%περισσότερα...

H NanoDomi στην έκθεση Building Green - DOMOTEC 2016περισσότερα...

Πιστοποίηση ISO για την NanoDomiπερισσότερα...

11/2/16 Προκηρύχθηκαν οι 4 νέες δράσεις ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις και νέους πτυχιούχους περισσότερα...

ΗΜΕΡΙΔΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην RECOTEL: «Ενεργειακή διαχείριση και λύσεις εξοικονόμησης σε ξενοδοχειακές μονάδες» περισσότερα...

Δωρεάν ρεύμα και θέρμανση για πάντα περισσότερα...

H NanoDomi στην έκθεση RECOTEL 2015περισσότερα...

Η NanoDomi® είναι πλέον αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρίας AMERISOLAR περισσότερα... και δελτίο τύπου

Μη ζεσταίνεστε με δόσεις, πληρώστε με δόσειςπερισσότερα... και δελτίο τύπου

Συντήρηση Φωτοβολταϊκών: επιπλέον 1,7 ΜW λαμβάνουν την φροντίδα της NanoDomiπερισσότερα... και δελτίο τύπου

Συντήρηση Φ/Β Συστημάτων: Πληρώστε με πιστωτική κάρτα και κερδίστε έκπτωση περισσότερα... και δελτίο τύπου

H NanoDomi στην έκθεση Building Green Εxpo 2014περισσότερα...

H NanoDomi στην έκθεση Οικονομική Θέρμανση + Ψύξη – Ενέργεια - Εξαερισμός 2014περισσότερα... και δελτίο τύπου

Η επόμενη εγκατάσταση ΜΕΑΖΟΝ μήπως είναι η δική σου? έργα αναφοράς περισσότερα...

Νέα μονοφασικά μοντέλα αντλιών θερμότητας από τη NanoDomiπερισσότερα...

ΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΗΛΙΑΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ) ENERGY PANEL περισσότερα...

ΗΜΕΡΙΔΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: « Ενεργειακή διαχείριση κτιρίων – Η λύση της meazon – Ανάπτυξη δικτύου συνεργατών meazon» περισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετέχει στην έκθεση ClimaTherm 2014περισσότερα...

Ανοιχτή συζήτηση NanoDomi® στο ΜΟΝΕΥ SHOW 2013περισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετέχει στην 3η έκθεση EXECONOMW 2013περισσότερα...

Η μελέτη του Πολυτεχνείου για τις τεχνολογίες θέρμανσης περισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετέχει στην Building Green 2013περισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετέχει στην Οικονομική Θέρμανση + Εξοικονόμηση Ενέργειας 2013 περισσότερα...

Άρθρο - αληθινή μελέτη για την εξοικονόμηση στην θέρμανση με το Θερμοδυναμικό σύστημα - ηλιακά υποβοηθούμενη αντλία θερμότητας Energy Panelπερισσότερα...

1 Σεπτεμβρίου, 2013. Η NanoDomi® γίνεται ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αντλιών θερμότητας NEW TIMESπερισσότερα...

Νέο Θερμοδυναμικό σύστημα - ηλιακά υποβοηθούμενη αντλία θερμότητας Green e-Packπερισσότερα...

Σύστημα Παρακολούθησης Φ/Β παραγωγής ENERGEYEπερισσότερα...

Oι κεντρικοί αντιστροφείς ΤΒΕΑπερισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετέχει στην 6η Διεθνή Έκθεση ECOTEC 2013περισσότερα...

1 Οκτωμβρίου, 2012. Η NanoDomi® γίνεται ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ΤΒΕΑ περισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετείχε στην 7η Διεθνή Έκθεση Energy-Photovoltaic 2012περισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετέχει στην Building Green 2012περισσότερα...

Ο EverSol TLC17K, κατατάσετε στην κατηγορία απόδοσης Α σύμφωνα με τα αποτελέσματα των συγκριτικών δοκιμών του περιοδικού PHOTON περισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετέχει στην 5η Διεθνή Έκθεση ECOTEC 2012περισσότερα...

Επέκταση εγγύησης Prius Energy - Προσφορές Φ/Β πακέτων Ιανουαρίου 2012 περισσότερα...

O τριφασικός αντιστροφέας Eversol TLC10περισσότερα...

Oι πρώτοι αντιστροφείς EverSolar συνδέονται στο δίκτυο της ΔΕΗπερισσότερα...

Ημερίδα - σεμινάριο με τίτλο "Θερμοδυναμικοί Συλλέκτες EnergyPanel® για θέρμανση χώρου – Νερού" περισσότερα...

O τριφασικός αντιστροφέας Eversol TLC10 και τα πλεονεκτήματα τουπερισσότερα...

Ο EverSol TL4600, πρώτος inverter στην Ασία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των συγκριτικών δοκιμών του περιοδικού PHOTON, ξεπερνά σε απόδοση τον SMA SunnyBoy5000TL-20.περισσότερα...

1 Σεπτεμβρίου, 2011 Η NanoDomi® γίνεται ο επίσημος διανομέας της EverSolar invertersπερισσότερα...

1 Σεπτεμβρίου, 2011 Η NanoDomi® γίνεται ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Energy Panel περισσότερα...

Η NanoDomi® συμμετέχει στην 6η Διεθνή Έκθεση Energy-Photovoltaic 2011περισσότερα...

Αναπτυξιακό πρόγραμμα "Πράσινος Τουρισμός" περισσότερα...

Η NanoDomi® σας εύχεται Καλά χριστούγεννα και Eυτυχισμένο το 2011 περισσότερα...

6 Νοεμβρίου, 2010 Η NanoDomi® αναβαθμίζει τον ιστιότοπό της περισσότερα...

24 Οκτωβρίου, 2010 Η NanoDomi® συμμετέχει στην 5η Διεθνή Έκθεση Energy-Photovoltaic 2010 περισσότερα...

15 Οκτωβρίου, 2010 Η Prius Energy αναλαμβάνει μέρος της κατασκευής Φ/Β σταθμού 50 MWp στο Ohaio περισσότερα...

25 Σεπτεμβρίου, 2010 Ο Γενικός Διευθυντής της NanoDomi® στην Ισπανία περισσότερα...

24 Απριλίου, 2010 Η NanoDomi® συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση ECOTEC 2010 περισσότερα...

24 Οκτωβρίου, 2009 Η NanoDomi® συμμετέχει στην 4η Διεθνή Έκθεση Energy-Photovoltaic 2009περισσότερα...